Menu
Your Cart

Ecocheques

Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee

Eco-cheques


Ecocheques. Een leuk extraatje bovenop je loon. Mooi meegenomen. Dubbel mooi meegenomen eigenlijk. Want ecocheques zijn fiscaal voordelig én je koopt er energiezuinige toestellen mee. Goed voor jou, goed voor het milieu.

1. Vind je artikel
Zoek bij een product het logo 'Betaal met ecocheques'. Bij twijfel: vraag het aan onze klantendienst.
2. Reserveer online
Keuze gemaakt? Kies in je winkelmandje voor 'Reserveren'. Dan wordt je bestelling in de winkel opzijgezet. Je krijgt een mail als het beschikbaar is.
3. Betaal bij afhaling
Je haalt je artikel in de winkel af en betaalt het ter plaatse volledig of gedeeltelijk met je ecocheques.

Wat kan ik met mijn ecocheques kopen?

Energiezuinige televisies, koelkasten, diepvriezers, vaatwassers, ovens, dampkappen, droogkasten, wasmachines en andere elektroapparaten. Zelfs stofzuigers, Sodastream-toestellen, oplaadbare batterijen en led-verlichting.

LET OP HET ENERGIELABEL

Elektrische toestellen dragen een energielabel. Dat bepaalt of je het al dan niet met ecocheques kunt betalen. Het vermeldt de quotering voor het verbruik, aangeduid met een letter. Een apparaat met een A-label is het zuinigst, een toestel met een G-label verbruikt het meest. Een +, ++ of +++ achter de letter geeft aan dat het toestel nóg minder energie verbruikt dan de vermelde klasse. Het energielabel staat op de verpakking van het toestel en/of in de technische specificaties.

KAN IK MIJN ECOCHEQUES RUILEN VOOR GELD OF ZE VERKOPEN?

Nee. Ecocheques kun je niet ruilen voor geld. Je mag ze ook niet verkopen aan iemand anders.

WAT ZIJN ECOCHEQUES EIGENLIJK?

Ecocheques zijn een extralegaal voordeel: ze komen bovenop je loon. Er hoeven geen belastingen of sociale lasten op betaald te worden. Dat is goed voor je werkgever, die voordeliger af is, en goed voor jou, die er netto meer aan overhoudt. Het bedrag dat je aan ecocheques krijgt, kun je gebruiken voor de aankoop van bepaalde ecologische producten en diensten, zoals deze artikelen bij Selexion. In veel gevallen kun je er ook de plaatsing, herstelling en het onderhoud van die producten mee betalen. De goederen en diensten die je met ecocheques kunt betalen zijn vastgelegd in een officiële lijst, die bestaat uit 7 categorieën: energie, hernieuwbare energie, water, mobiliteit, afval, bio en eco, natuur en tuin. Een ecocheque is 2 jaar geldig. Die geldigheidsduur kun je niet verlengen. Je kunt je cheques wel opsparen om er bijvoorbeeld één duurdere aankoop mee te doen.

WAAR KUN JE MET JE ECOCHEQUES TERECHT?

Bij Belectron natuurlijk. Wil je je ecocheques gebruiken, dan moet je shoppen bij een handelaar die ecocheques aanvaardt, zoals wij. Niet iedereen aanvaardt ecocheques als betaalmiddel. De handelaars die dat wel doen, hebben zich aangesloten bij het netwerk van Sodexo en/of Edenred, de twee uitgevers van ecocheques in België.